Començo a veure malament de prop… I ara què?

A partir dels 40-45 anys d’edat es produeix un procés de degeneració natural de l’ull comunament anomenat presbícia o vista cansada.

La presbícia és un problema visual que es deu a la pèrdua d’elasticitat del cristal·lí (lent natural de l’ull que permet enfocar imatges a distàncies pròximes).

Encara que la presbícia no es pot “curar”, igual que fem amb altres problemes visuals com la miopia, hipermetropía i astigmatisme, sí que la podem corregir.

Els mètodes que existeixen per a això són:

Lents de prop: amb elles podrem veure de manera nítida a distàncies d’entre 33 i 45 cm. Solen estar pensades per a tasques puntuals com la lectura i la costura. No permeten una bona visió a altres distàncies.

Lents bifocals: a través d’aquesta mena de lents podrem veure bé tant des de lluny com de prop però no les distàncies intermèdies (distància de l’ordinador). És una opció que ja està en desús sobretot pel fet que són poc estètiques.

Lents ocupacionals: són unes lents a través de les quals podrem veure de forma perfectament nítida distàncies intermèdies i distàncies pròximes. Estan pensades especialment per a gent que treballa durant moltes hores davant de l’ordinador i amb documents en visió de prop.

Progressiva: és la solució mes versàtil. Són unes lents que compten amb diversos focus de visió (multi-focal) en sola mateixa lent, passant així de manera progressiva de la distància des de lluny a la intermèdia i, d’aquesta a la de prop. Aquest tipus de lent permet la visió nítida a totes les distàncies. Existeixen també les lents de contacte progressives, amb els mateixos avantatges visuals.

Correcció quirúrgica: no és una solució que es realitzi en centres òptics. Destaquen la cirurgia làser de cornea i el trasplantament de lent intraocular multifocal.

Encara que l’elecció del mètode de correcció dependrà de diferents factors (graduació, treball, expectatives, estètica…) moltes vegades es recomana la utilització de diversos d’ells de manera conjunta. Un exemple seria el d’una persona que utilitza un progressiu per a fer la seva vida diària i un ocupacional per a treballar davant de l’ordinador.

Per a més informació no dubti a posar-se en contacte amb el nostre equip:

ATENCIÓ AL CLIENT

Telèfon

+34 691 59 84 13

WhatsApp

+34 691 59 84 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *